DOLAR 33,5556 -0.02%
EURO 36,9076 -0.07%
ALTIN 2.656,67-0,03
BITCOIN 20285661.31548%
İstanbul
31°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İstanbulkart’ta Öğrenci İndirimine Yaş Sınırı Kararına Tepkiler Büyüyor
307 okunma

İstanbulkart’ta Öğrenci İndirimine Yaş Sınırı Kararına Tepkiler Büyüyor

ABONE OL
Temmuz 17, 2024 15:25
İstanbulkart’ta Öğrenci İndirimine Yaş Sınırı Kararına Tepkiler Büyüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin İstanbulkart’ta öğrenci indirimine yaş sınırı getirme kararı, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) başta olmak üzere birçok kesimden büyük tepki aldı. TÜKODER, İBB’nin aldığı bu kararın geri çekilmesi gerektiğini savunarak, öğrenci indirimlerinin yaş sınırı olmadan devam etmesini talep etti.

 

Kararın Gerekçesi ve Tepkiler

İBB Meclisi, bütçe dengesini sağlama amacıyla öğrenci indirimine yaş sınırı getirme kararı aldı. Ancak bu karar, birçok öğrenci ve aile tarafından eleştirildi. Öğrencilerin eğitim masraflarının arttığı bir dönemde alınan bu kararın, eğitimde fırsat eşitliğini zedeleyeceği ifade ediliyor.

 

TÜKODER’den Açıklama

TÜKODER Başkanı, “Eğitim hakkı her yaştan öğrenciye tanınmalıdır. Yaş sınırı, birçok öğrencinin bu haktan mahrum kalmasına sebep olacaktır,” şeklinde açıklamada bulundu. Ayrıca, bu kararın sosyal adaleti zedelediğini ve ekonomik anlamda zor durumda olan aileleri daha da zorlayacağını belirtti.

Sosyal Medyada Tepki Yağmuru

Kararın açıklanmasının ardından sosyal medyada da büyük tepki oluştu. #İstanbulkart etiketi ile binlerce kullanıcı, kararın geri alınması için çağrıda bulundu. Öğrenciler ve veliler, kararın eğitimde fırsat eşitliğine aykırı olduğunu vurgulayan paylaşımlarda bulundular.

İBB’den Geri Adım Bekleniyor

 

TÜKODER’in yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu da İBB’yi kararı gözden geçirmeye davet etti. İBB yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak, kamuoyundan gelen yoğun tepkilerin ardından İBB’nin geri adım atması bekleniyor.

İstanbulkart’ta öğrenci indirimi konusundaki bu gelişmeler, önümüzdeki günlerde de gündemi meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.