Gündem

Araç Fiyatlarını Yüzde 50 Düşürecek Formül Bulundu! Araba Fiyatları Düşüyor!

Araba sahibi olmak isteyenler için büyük bir müjde! Türkiye genelinde araç fiyatlarını yüzde 50 düşürecek formül bulundu. Piyasaya girerse araba fiyatları büyük bir hızla düşecek. Peki, bu formül nedir ve nasıl uygulanacak?

Araç Fiyatlarını Düşürecek Yeni Formül: Yediemin Otoparkları

Araba fiyatları yükselmeye devam ederken, pek çok kişi ikinci el araç ithalatı ve ÖTV indirimi için yasal düzenleme yapılmasını talep etmişti. Ancak, hükümetten bu konuda henüz bir onay gelmedi. Araç fiyatlarını düşürecek yeni çözüm ise yediemin otoparkları olarak gösterildi.

Yediemin Otopark İşletmecisi Ethem Gülşan, yediemin otoparklarında 15 yıldır bekleyen, bazıları çürümeye başlamış olan araçların satışa sunulması halinde araç fiyatlarında yüzde 50’ye varan indirimler olacağını iddia etti. Türkiye genelinde 750 bin ila 1 milyon arasında aracın yediemin otoparklarında beklediğini belirten Gülşan, bu araçların satışa sunulması ile ikinci el araç piyasasında büyük bir düşüş olacağını ifade etti.

 

Yediemin Otoparklarındaki Araçlar Satışa Sunulursa Ne Olur?

Yediemin otoparklarında bekleyen araçların piyasa değeri 300 bin TL civarında. Bu araçların satışa sunulması durumunda, ikinci el araç fiyatlarının 150 bin liraya kadar düşmesi bekleniyor. Bu durum, sıfır araçların fiyatlarını da etkileyecek ve genel olarak araç fiyatlarında büyük bir düşüş yaşanacak.

 

İcralık Araba Nasıl Alınır?

İcra ihaleleri, araçları piyasa değerinin yarı fiyatına satın almak için büyük bir fırsat sunuyor. İcradan araç almak, devlet güvencesi ile sağlanan avantajlar ve güvenli satış süreci ile ikinci el otomobil alımlarından daha sağlıklı bir yöntem olarak dikkat çekiyor.

İcralık Araç İhalelerine Katılım Nasıl Yapılır?

İcralık araç ihalelerine katılmak oldukça basit. Nüfus cüzdanınız ve ihale katılım bedelinin %20’si ile ihaleye katılabilirsiniz. İhaleler, yediemin otoparkında, icra müdürü, yediemin otopark yetkilileri ve polis eşliğinde gerçekleşir. İhalelerin güvenliği tamamen devletin sorumluluğu altındadır.

İcradan Araç Satın Alma Süreci

İhaleye katılarak araç satın aldığınızda, resmi harç ve bedelleri ödeyerek aracınıza sahip olursunuz. Eğer araçta, belgelerde belirtilmeyen bir eksiklik veya arıza tespit edilirse, satışın iptali için dava açabilirsiniz. Bu durumda, ödenen tüm tutarlar 7 iş günü içinde iade edilir.

fikret

1990 tarihinde Adana'da dünyaya geldim. Lisans eğitimimi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde tamamladım Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra 2019 yılı itibariyle editörlük mesleğine başladım. Şu anda iyihaberim.com bünyesinde haber editörü olarak meslek hayatıma devam ediyorum.

Recent Posts

Pişmeye Başlayınca Evinizi Saracak! Mis Gibi Elmalı Kurabiye Tarifi

Klasik ve lezzet dolu bir tatlı arayışındaysanız, elmalı kurabiye tam size göre! Pişmeye başladığında evinizi…

1 gün ago

Muğla’da Sokak Köpeğine Vahşet: Silahla Vuruldu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesi’nde bir sokak köpeği, insanlık dışı bir saldırıya uğradı. Mahalle…

1 gün ago

Taraftarium24 FB – Lille Maçı (CANLI İZLE)! Şifresiz Selçuk Sports Fenerbahçe Lille Maçını Canlı İzle!

Taraftarium24 FB - Lille Maçı (CANLI İZLE)! Şifresiz Selçuk Sports Fenerbahçe Lille Maçını Canlı İzle! Fenerbahçe -…

1 gün ago

Fenerbahçe Lille Maçında Nasıl Tur Atlar? İşte Tüm İhtimaller ve Maça Dair Son Dakika Gelişmeleri

Fenerbahçe, Süper Lig'e Adana Demirspor karşısında aldığı 1-0'lık galibiyetle 3 puanla başladı. Şimdi ise tüm…

1 gün ago

Araç Sahipleri Dikkat: Benzin ⛽ Fiyatlarına Büyük Zam Kapıda!

Finans uzmanı İris Cibre, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla benzin fiyatlarındaki olası artış konusunda…

1 gün ago

Fenerbahçe’ye Ferdi Kadıoğlu Şoku: Lille Maçı Öncesi Kadrodan Çıkarıldı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Lille ile oynayacağı kritik maç öncesinde…

1 gün ago