DOLAR 33,5499 -0.09%
EURO 36,9272 0.53%
ALTIN 2.659,66-0,37
BITCOIN 20384652.72426%
İstanbul
31°

AÇIK

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

Emlak Siteleri Üzerinden Dolandırıcılık! 50 Kişiden 3 Milyon TL Aldılar
268 okunma

Emlak Siteleri Üzerinden Dolandırıcılık! 50 Kişiden 3 Milyon TL Aldılar

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 01:46
Emlak Siteleri Üzerinden Dolandırıcılık! 50 Kişiden 3 Milyon TL Aldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde dolandırıcılık olayları hızla artarken, şimdi de emlak siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılıklar gündeme geldi. Haber Global yazarı Sibel Gülersöyler‘in haberine göre, kendilerini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcılar, sahte ilanlar aracılığıyla 50 kişiden toplamda 3 milyon TL toplayarak kayıplara karıştı.

 

Sahte İlanlarla Vatandaşları Kandırdılar

Dolandırıcılar, emlak sitelerinde uygun fiyatlı sahte ilanlar yayınlayarak vatandaşları tuzaklarına düşürüyor. Evi görmeden kapora talep eden bu kişiler, mağdurlardan aldıkları parayla izlerini kaybettiriyor. Özellikle kiralık ev arayışında olan vatandaşlar, cazip fiyatlar gördüklerinde dolandırıcıların kurbanı olabiliyor.

 

Uzmanlardan Uyarı: “Evi Görmeden Kapora Vermeyin”

Bu tür dolandırıcılık olaylarının artmasıyla birlikte, uzmanlar vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. “Evi görmeden kapora vermeyin” diyen uzmanlar, özellikle internet üzerinden yapılan kiralama işlemlerinde çok dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Sahte ilanlara aldanarak mağdur olmamak için, evi mutlaka yerinde görmek ve güvenilir kaynaklar üzerinden işlemler yapmak önemli.

 

Dolandırıcılık Olaylarının Artması Endişe Yaratıyor

Emlak siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarının sayısının artması, vatandaşlar arasında büyük bir endişeye yol açtı. Her geçen gün yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle karşı karşıya kalan insanlar, dolandırıcıların hedefi olmaktan korkuyor. Bu tür olaylardan korunmak için ise bilinçli ve dikkatli olmak şart.

 

Emlak siteleri üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayları, 50 kişiyi mağdur ederek toplamda 3 milyon TL’lik bir zarara neden oldu. Dolandırıcıların bu yöntemle vatandaşları kandırması, özellikle ev arayışındaki insanları zor durumda bırakıyor. Dolandırıcılara karşı dikkatli olunması ve uzmanların uyarılarının dikkate alınması, bu tür olaylardan korunmak adına büyük önem taşıyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.