DOLAR 33,5553 -0.03%
EURO 36,9093 -0.07%
ALTIN 2.654,93-0,09
BITCOIN 20356742.18847%
İstanbul
31°

AÇIK

13:14

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

TRT 1 uydu frekans ayarı: Sinyal yok hatası nasıl düzeltilir? (Hollanda Türkiye maçı şifresiz izle)
119 okunma

TRT 1 uydu frekans ayarı: Sinyal yok hatası nasıl düzeltilir? (Hollanda Türkiye maçı şifresiz izle)

“TRT 1 neden açılmıyor”, “TRT 1 neden şifreli”, “TRT 1 frekans ayarları nasıl, nereden yapılır”, “TRT 1 şifre sorunu nasıl çözülür”, “TRT 1 şifresi nasıl kaldırılır”, “TRT 1 frekans bilgisi” gibi sorular yanıtı en çok merak edilen sorular olarak öne çıkıyor.

ABONE OL
Temmuz 6, 2024 13:37
TRT 1 uydu frekans ayarı: Sinyal yok hatası nasıl düzeltilir? (Hollanda Türkiye maçı şifresiz izle)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TRT 1 neden açılmıyor, TRT 1 şifre kaldırma, TRT 1 frekans ayarları nasıl yapılır, TRT 1 şifre sorunu nasıl çözülür, TRT 1 sinyal sorunu nasıl çözülür… Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek final maçında güçlü Hollanda ekibiyle karşı karşıya gelecek. Uyduda TRT 1 frekans ayarlarını güncelleyerek Türkiye maçını TRT 1’den şifresiz olarak izleyebilirsiniz… (Hollanda Türkiye maçı, TRT 1 şifresiz, canlı izlemek için ayarlar)

 

TRT 1 FREKANS AYARLARI: TürkiyeA Milli Futbol Takımı,EURO 2024‘te çeyrek final maçında Hollanda ile bugün (6 Temmuz) karşı karşıya gelecek.Saat 22.00’de başlayacak Türkiye – HollandamaçıTRT 1’deyayınlanacak.

Türkiye Avrupa’nın en iyisi olmaya bir adım daha yaklaşmak için bugün Hollanda ile karşı karşıya gelirken, maçı TRT 1’den izlemek isteyen futbolseverler ‘şifre’,‘sinyal yok’,‘sinyal hatası’gibi kötü sürprizlerle karşılaşıyor.

TRT 1 frekans ayarlarını güncelleyerek EURO 2024 maçlarını (Hollanda Türkiye dahil olmak üzere) izlemek mümkün. Ancak futbolseverler TRT 1’in frekans ayarlarını uyduda nasıl güncelleyeceğini bilmiyor ve sorunu çözmek için başta Google olmak üzere arama motorlarına başvuruyor.

“TRT 1 neden açılmıyor”,“TRT 1 neden şifreli”,“TRT 1 frekans ayarları nasıl, nereden yapılır”,“TRT 1 şifre sorunu nasıl çözülür”,“TRT 1 şifresi nasıl kaldırılır”,“TRT 1 frekans bilgisi”gibi sorular yanıtı en çok merak edilen sorular olarak öne çıkıyor.

TRT 1 frekans – şifre sorunu nasıl çözülür?

Hollanda Türkiye maçını TRT 1 üzerinden izlemek istiyorsunuz ve evinizde uydu varsa sorunu birkaç yöntemle çözebilirsiniz. En basit ve çok başvurulan yöntem ‘TKGS Güncelleme’ olarak tanımlanabilir. Türkiye’nin Hollanda maçı öncesi TRT 1 frekans ayarlamasını şöyle yapabilirsiniz:

1- MENÜYE GİRİN:Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına girin.
2- KURULUM VE TKGS GÜNCELLE:Menüden ‘Kurulum’ seçeneğine girin ve ’TKGS Güncelle’ seçeneğini bulun. Burada ’TKGS Güncelleme Modu’nun ‘kapalı’ olması gerekiyor.
3- GÜNCELLEMEYİ BAŞLAT:‘Güncellemeyi Başlat’ seçimini yaptıktan sonra maçları TRT 1’de şifresiz izleyebilirsiniz.

TRT 1 frekans güncelleme manuel (Biss Key veya TP Ekle)

TRT 1 şifresini manuel olarak frekans güncelleyerek de kaldırabilirsiniz. Bu yöntem ‘TKGS Güncelleme’ye göre biraz daha zor ama aşağıdaki yönergeyi takip ederek TRT 1 yayınını şifresiz izleyebilirsiniz.

1-Menü tuşuna basarak televizyonun ayarlar bölümüne giriş yapın.
2-Menüden genellikle ayarlar ya da kanal ayarları bölümünde yer alan ’TP Ekle’ seçeneğini bulun.
3-‘TP Ekle’ seçeneğine girdikten sonra mavi tuşa basarak TP ekleme ekranını açın.

TRT 1 FREKANS BİLGİLERİ

Frekans:11794
Polarizasyon:Dikey (V)
Sembol Oranı:30000
FEC:3/4

4-Yukarıdaki güncel frekans bilgilerini girdikten sonra ‘Okey’ tuşuna basarak güncel frekans bilgilerini kaydedin.
5-‘Exit’ tuşuyla menüden çıkın.
6-Kanal listesinin sonuna giderek TRT 1 HD’yi bulun. (Yeni eklenen kanallar genellikle kanal listesinin sonuna geliyor)

TRT 1 BISS şifresi nedir?

Eğer uydu alıcınız BISS şifresi girme imkanı tanıyorsa aşağıdaki şifreyi deneyerek TRT 1 yayını şifresiz takip edebilirsiniz:

Biss TP:11794/30000 (V) (Bazı modellerde bu sorulmamaktadır.)
Key Değeri:10000000000000 (12 hane varsa key değeri 100000000000 olacak)

 

TRT 1 neden şifreli ya da ‘sinyal yok’ hatası veriyor?

TRT 1’in Türkiye maçları da dahil olmak üzere EURO 2024 maçları sırasında şifreleme uygulamasının nedeni UEFA kuralları… TRT’nin yayınlarına sinyalleri Türkiye sınırlarını açtığı için yurtdışından erişilebiliyor. Ancak TRT EURO 2024 maçlarının Türkiye yayın haklarını elinde bulunduruyor. Bu nedenle de EURO 2024 maçları uydu üzerinden TRT 1’de izlemek için frekans güncellemesi yapmak gerekiyor.

TRT’den şifre – frekans açıklaması

TRT’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “EURO 2024 karşılaşmalarının yer aldığı TRT 1 kanalımızın canlı yayınları, Türksat 4A uydusu üzerinden ve sadece Türkiye’yi kapsayan mevcut frekans üzerinden UEFA’nın belirlediği uydu güç seviyeleri ve şifreleme politikaları çerçevesinde izlenebilmektedir” bilgisi yer aldı.

 

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek final maçında güçlü Hollanda ekibiyle karşı karşıya gelecek. A Milli Takım, Hollanda’yı yenerek adını yarı finale yazdırmak ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmak istiyor. Futbolseverler, bu kritik mücadelenin canlı yayın bilgilerini ve Türkiye’nin muhtemel 11’ini merak ediyor. İşte, Hollanda-Türkiye milli maçı hakkında detaylar:

A Milli Takımımız, Avusturya’yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve şimdi Hollanda ile kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Maç öncesinde, takımımızda önemli eksiklikler bulunuyor. İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, kart cezaları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecekler. Ayrıca, UEFA tarafından iki maç ceza alan Merih Demiral da kadroda yer almayacak.

Karşılaşma Almanya’nın başkenti Berlin’de oynanacak ve Türk futbolseverlerin büyük ilgisi bekleniyor. Hollanda – Türkiye çeyrek final maçını Fransız hakem Clement Turpin yönetecek. Milli takımımız bu karşılaşmayı kazandığı takdirde adını yarı finale yazdıracak. 90 dakika sonunda eşitlik bozulmazsa, 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak, ardından hala eşitlik varsa penaltı atışlarına geçilecek.

Hollanda, son 16 turunda Romanya karşısında rahat bir galibiyet alarak çeyrek finale yükseldi. Hollanda’nın güçlü kadrosu ve performansı göz önüne alındığında, A Milli Takımımızı zorlu bir maç bekliyor.

Hollanda-Türkiye Milli Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta ve Hangi Kanalda?

  • Maç Tarihi: 6 Temmuz 2024
  • Maç Saati: 22:00 (TSİ)
  • Canlı Yayın: TRT 1

Hollanda – Türkiye Maçı Hangi Kanalda?

Türkiye – Hollanda maçı TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Maçı TRT 1 üzerinden ücretsiz olarak izleyebilirsiniz.

Maç Öncesi Bilmeniz Gerekenler

  • Eksikler: İsmail Yüksek, Orkun Kökçü (Kart Cezası), Merih Demiral (UEFA Cezası)
  • Hakem: Clement Turpin
  • Stadyum: Berlin, Almanya
  • Yayın: TRT 1

EURO 2024 çeyrek finalinde A Milli Takımımıza başarılar diliyoruz. Tüm Türkiye, bu önemli maçta Ay-Yıldızlılarımıza destek olmak için ekran başında olacak. Kaçırmayın!

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.